Sfaturi practice pentru a te obișnui ușor cu CPAP

sky-183869_960_720

Te-ai decis să foloseşti CPAP pentru a respira normal în timpul somnului şi pentru a te feri de toate riscurile apneei obstructive.

Acum este timpul să te obişnuieşti cu utilizarea CPAP-ului şi să transformi acest obicei într-un ritual înainte de culcare.

Poţi să ai un somn de calitate în timp ce utilizezi un CPAP? Bineînţeles.

Iată câteva sfaturi şi trucuri pentru un somn confortabil şi o noapte odihnitoare!

  • Îţi va lua o perioada scurtă să te obişnuieşti cu noua ta masca CPAP. Începe prin a o purta pentru perioade scurte, în timpul zilei, de exemplu atunci când priveşti la TV sau când citeşti. În felul acesta vei începe să te obişnuieşti cu noul tău accesoriu şi îţi va fi mult mai uşor atunci când mergi la culcare.
  • Ritualul de seară: masca CPAP. Aşa cum ceilalţi membri ai familiei au obiceiurile lor înainte de culcare, aşa poţi avea şi tu unul, începând să urmezi această terapie cu masca ce te va ajută să respiri normal pe perioada nopţii. Folosește masca atât noaptea, dar şi atunci când tragi un pui de somn ziua. Cu cât o vei folosi mai des cu atât beneficiile sale vor fi mai vizibile.
  • Consulta medicul ORL dacă apar congestiile nazale care ar putea fi o probelmă pentru tratamentul cu CPAP.
    Ajustează şi fă modificări pentru ca masca să se potrivescă foarte bine şi să îţi asigure confortul de care ai nevoi în timpul somnului.
  • Ajustează şi fă modificări pentru ca masca să se potrivescă foarte bine şi să îţi asigure confortul de care ai nevoi în timpul somnului.

banner1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *